5 tips voor baby speelgoed

0
84

Het uitzoeken van babyspeelgoed kan een hele lastige taak zijn, je wilt natuurlijk een leuk en leerzaam stuk speelgoed geven maar het moet ook veilig zijn voor jouw kleintje. Spelen is erg belangrijk voor een baby, door te spelen ontwikkelt een baby namelijk zijn of haar motoriek en hersenen. Toch is niet elk speeltje geschikt voor jouw baby en zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Gelukkig zijn er veel keurmerken in de EU die het babyspeelgoed testen en er op deze manier voor zorgen dat het speelgoed leuk en veilig is voor jouw baby.

Speelgoed is er voor elke leeftijd

Op elk stuk speelgoed staat een leeftijdsaanduiding, zo is er speciaal speelgoed voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit soort speelgoed is speciaal gemaakt voor kleinere kinderen omdat er geen kleine losse onderdelen aanzitten. Deze kleine onderdelen kunnen kinderen in hun mond stoppen waardoor er een verstikkingsgevaar ontstaat. Ook voor baby speelgoed bestaat er een leeftijdsaanduiding, zo is er speelgoed voor kinderen van 0 tot 4, 4 tot 6 en 6 tot 12 maanden. Dit speelgoed is niet alleen veilig voor jouw baby maar prikkelt ook een ander stukje ontwikkeling.

Waar kan je nog meer op letten bij het kiezen van speelgoed?

Naast de losse onderdelen kan het een goed idee zijn om naar meer dingen te kijken als je speelgoed koopt voor een baby. Het is altijd een goed idee om te kijken of er geen scherpe randjes aan het speelgoed zitten of dat er stukken in zitten waar de vingers vast in kunnen zitten. Omdat kinderen veel speelgoed in hun mond stoppen is het slim om te kijken naar speelgoed wat makkelijk af te doen is met een spons of een doekje. Veel online speelgoedwinkels houden natuurlijk al rekening met de gezondheid van jouw baby’tje. Zo kan jij meteen op zoek naar het leukste en meest leerzame speelgoed voor jouw kleintje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here