Een dakkoepel in combinatie met een groendak!

0
132

Zonneschijn in huis of kantoor met een mooie dakkoepel.
Voor huizen en gebouwen met platte daken die te donker zijn is het plaatsen van een dak-koepel verreweg de beste oplossing. Meer licht betekent een prettiger leef- en werkklimaat. Met de huidige dakkoepels bespaart u nog eens extra energie en ook vanwege het design gaan de ruimtes er qua aanblik op vooruit. Dit, in combinatie met bijvoorbeeld een groendak, geeft een hele natuurlijke uitstraling! Daglichtkoepels kunt u, wanneer u zelf een beet-je handig bent, zelf eenvoudig monteren, maar u kunt dit uiteraard ook uitbesteden.

Met dakkoepel meer licht

Dakkoepels van speciaal veiligheidsglas bestaan uit een geheel. Hierdoor krijgt u de meest optimale lichtinval, waardoor ruimtes flink belicht worden. Zeker wanneer er sprake is van een groot plat dak kunnen daglichtkoepels bijzonder veel bijdragen aan de natuurlijke ver-lichting van bepaalde ruimtes. U hoeft overdag nooit meer bij te verlichten met kunstlicht en ook heeft het een gunstig effect op ons algehele gevoel van welbevinden. Onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijk daglicht een gunstige werking heeft op het goed functioneren van de mens.

Wat kost een dakkoepel?

De prijzen van dakkoepels kunnen onderling sterk verschillen. Daarom is het raadzaam om dit van te voren uit te zoeken. Daglichtkoepels kunnen in de eerste plaats van kwaliteit ver-schillen. De ouderwetse koepels van plexiglas vallen in het algemeen goedkoper uit dan de moderne vlakke lichtkoepels met HR++ veiligheidsglas. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook sterk afhankelijk van de maat die u nodig heeft. Ook scheelt het of bepaalde standaard ma-ten al dan niet op voorraad leverbaar zijn.

 

Design en montage

De vlakke daglichtkoepel wordt tegenwoordig zo mooi in platte daken verwerkt dat men met recht van een design oplossing kan spreken. Bovendien zijn dit soort dakkoepels waterdicht en houden ze zomers de ruimtes koel en in de winter juist warm. Voor een kleine meerprijs kunt u aangeven dat u ze door de leverancier wilt laten installeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here