Wat zijn winterbanden?

0
208

Een juiste band die bij de weersomstandigheden past verhoogt je rijcomfort en veiligheid aanzienlijk. Dit is met name het geval in de winter wanneer het kouder weer tot gevolg heeft dat de rijomstandigheden verslechteren en het risico op verkeersongevallen toeneemt. Winterbanden zijn speciaal ontworpen om optimale prestaties te leveren in bochten, remmen en bergop of bergaf rijden in besneeuwde en ijzige winterse omstandigheden en bij lage temperaturen.

Winterbanden zijn niet alleen nuttig in sneeuwcondities, maar zullen ook een betere prestatie geven bij temperaturen onder de 7 graden. Schaf bijvoorbeeld voor je mini winterbanden aan voor optimale veiligheid en comfort in de winterse periodes.

De juiste band in combinatie met rijgedrag dat bij het weer past, verhoogt de rijveiligheid aanzienlijk. Dit is met name het geval in de winter wanneer het kouder weer tot gevolg heeft dat de rijomstandigheden verslechteren en het risico op verkeersongevallen toeneemt. Winterbanden zijn de beste oplossing dankzij onder andere een speciaal ontwerp en samenstellingen. Winterbanden zijn inderdaad uitgerust met brede profielblokken en extra insnijdingen in het profiel, de zogenaamde lamellen, die de band extra grip geven om de winterwegen te grijpen en opgehoopte sneeuw te verdringen.

Ook zijn in meerdere landen, zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk winterbanden verplicht als de het heeft gesneeuwd of heeft geijzeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here